English

यी जीवहरूले आफ्नो शरीरको रङ्ग बदल्छन्



छेपारोको रङ्ग परिवर्तनको बारेमा तपाइलाई थाहा होला तर के तपाईँलाई थाहा छ संसारमा अरू पनि धेरै जीवहरू छन् जसले छेपारोजस्तै आफ्नो शरीरको रङ परिवर्तन गर्छन् । तपाईँलाई यो थाहा पाउँदा अचम्म लाग्न सक्छ, तर यो बिलकुल सही छ। किनकि छेपारोबाहेक अरू धेरै जीवहरूले खतरा परेमा वा सिकारका लागि आफ्नो शरीरको रङ्ग परिवर्तन गर्ने गर्दछन् । आफ्नो शरीरको रङ्ग परिवर्तनको कारण, यी जीवहरूले आफूलाई जीवित राख्न सक्षम छन्। आज हामी तपाईँलाई केही यस्ता जीवहरूको बारेमा बताउन गइरहेका छौँ जसले आफ्नो शरीरको रङ परिवर्तन गर्छन् ।

बिच्छी माछा

यो माछाले आफूलाई सिकारीहरूबाट बचाउन आफ्नो शरीरको रङ्ग परिवर्तन गर्छ। बिच्छी माछालाई निकै विषालु मानिन्छ, जसको मेरुदण्ड विषले भरिएको हुन्छ । यस विषको कारण, यसलाई समात्न धेरै सावधानी अपनाउनु पर्छ।

सीहर्स

सीहर्स पनि एक समुद्री जीव हो, जो छेपारोजस्तै आफ्नो शरीरको रङ्ग परिवर्तन गर्न माहिर छ। सीहर्सहरू सिकारको समयमा आफ्नो सुरक्षाको लागि शरीरको रङ परिवर्तन गर्छन् । सीहर्सको शरीरमा क्रोमाटोफोर नामक तत्त्व पाइने हुनाले यस्तो हुन्छ। जसले छिटो रङ्ग परिवर्तन गर्न मद्दत गर्छ। तर पार्टनरसँगको भेटघाटमा बिस्तारै रङ्ग परिवर्तन हुन्छ ।

सुनौलो कछुवा

यसबाहेक सुनौलो कछुवा एउटा सानो कीरा हो। जसले छेपारोले जस्तै आफ्नो शरीरको रङ्ग बदल्न सक्छ। जब कुनै व्यक्तिले यसलाई छुन खोज्छ, यसले आफ्नो शरीरको रङ्ग परिवर्तन गर्छ। यसबाहेक, डराउँदा, यसले आफ्नो शरीरको रङ्ग परिवर्तन गर्छ र वरपरका चीजहरूमा मिसिन्छ। यसका साथै उनीहरू आफ्नो पार्टनरसँग भेट्दा पनि आफ्नो रङ्ग परिवर्तन गर्छन् । यिनीहरू सुनौलो रङका भए पनि रङ्ग परिवर्तन हुँदा चम्किलो रातो बन्छन्।

मिमिक अक्टोपस

मिमिक अक्टोपस पनि प्रशान्त महासागरमा पाइने समुद्री जीव हो। कुनै पनि परिवेशमा आफूलाई अनुकूल बनाउन तिनीहरूले आफ्नो रङ्ग परिवर्तन गर्छन्। तिनीहरूको शरीरको आकार लचिलो हुन्छ, जसका कारण तिनीहरूको रङ्ग र शरीरको आकार परिवर्तन हुन्छ।

यो पनि…
नेपालमा भेटियो छेपारोको नयाँ प्रजाति
सिमसारले फेर्छ जीवनकै काँचुली



...
Hangi ülkeye ait?

Günlük hayatımızda para karşılığında satın aldığımız onlarca ürün mevcut. Kozmetikten gıdaya, otomobilden mobilyaya kadar geniş bir tüketim havuzunda binlerce marka ve milyonlarca ürüne ulaşabiliyoruz. Satın aldığımız pek çok marka, kurulduğu ülkeye veya kurucularının memleketiyle hafızalara kazınmakta. Örneğin ekonomik otomobil üreticisi Renault Fransa’ya, akıllı telefon ve teknoloji pazarının güçlü oyuncusu Xiaomi Çin’e ve kamyonet denildiğinde akla ilk gelen üreticilerden biri olan Bedford da İngiltere’ye ait markalardır. Bir ürünün hangi ülkeye ait veya nerenin malı olduğunu öğrenmek için yayın hayatına başlayan Nerenin Malı internet sitesi de, bu konuya eğilerek meraklısına yüzlerce içerik vaat ediyor. Nerenin Malı sitesinde bir markanın hangi ülkeye ait olduğu, hangi yılda kurulduğu, üretim alanının ne olduğu ve genel merkezinin neresi olduğu gibi detaylı bilgileri görmek mümkün.

...
buy amazon ses account

trusted amazon ses account seller

...
buy verified cash app account

where to buy verified cash app account

...
buy verified cash app account

buy verified cash app account

...
buy verified stripe account

how to buy verified stripe account

...
instagram report bot

about instagram report bot

...
instagram report bot

tool instagram report bot for reporting account

...
Kıbrıs Sanal Market

Recipe and needed ingredients, and comprehensive your shopping in seconds. kıbrıs sanal market The merchandise will be sent to your doorway, and all Kıbrıs Sanal Market

...
osgb antalya

osgb antalya - iş saglıgı sertifikası

...
antalya akü

antalya en uygun fiyatlı aküler için bize ulaşınız

...
Hazel Castillo

Pretty! This has been a really wonderful post. Many thanks for providing these details.

...
en iyi kaldırıcı hap hangisi

Piyasadaki en iyi kaldırıcı hap hangisi?

...
Kristian Hopkins

You’re so awesome! I don’t believe I have read a single thing like that before. So great to find someone with some original thoughts on this topic. Really.. thank you for starting this up. This website is something that is needed on the internet, someone with a little originality!

...
Armando Mclaughlin

Hi there to all, for the reason that I am genuinely keen of reading this website’s post to be updated on a regular basis. It carries pleasant stuff.

...
360 Derece E-Ticaret Danışmanlığı

Sparkly Digital, e-ticaret stratejileri ile markanızın çevrimiçi başarısını artırıyor. Satış potansiyelinizi tam anlamıyla kullanmanız için bütünsel danışmanlık sağlıyoruz.

...
Nitelikli Kahve

Nitelikli kahve, kahve severler için benzersiz bir tat ve aroma dünyasının kapılarını aralar. Her biri özenle seçilmiş, yüksek kalitede çekirdeklerden üretilen nitelikli kahvelerimiz, sıradan bir kahve deneyiminin ötesine geçmek isteyenler için idealdir. Türkiye'nin önde gelen nitelikli kahveci sitesi olarak, zengin aroma profillerine ve üstün tat kalitesine sahip kahveleri sizlerle buluşturuyoruz. Nitelikli kahve çeşitlerimiz, dünyanın en iyi kahve üretim bölgelerinden gelen çekirdeklerle hazırlanır ve her bir yudumda farklı bir hikaye anlatır. Bu eşsiz kahve deneyimi için, tedarik ettiğimiz her çekirdeği titizlikle seçiyor ve kahve severlerin beklentilerini en iyi şekilde karşılayacak nitelikli kahve çeşitlerini sunuyoruz. İster evde ister ofiste, nitelikli kahve çeşitlerimizle kendinize özel anlar yaratabilirsiniz. E-ticaret sitemiz üzerinden kolayca sipariş verebilir ve Türkiye'nin her yerine güvenli bir şekilde ulaştırılan nitelikli kahvelerimizin keyfini çıkarabilirsiniz!

...
Filtre Kahve

Filtre kahve, sabahları güne başlamanın en güzel yollarından biridir. Bu eşsiz lezzet, her yudumda enerji ve tazelik vaat eder. Türkiye'nin en seçkin filtre kahve çeşitlerini sunan platformumuz, kahve severlere yalnızca en kaliteli çekirdeklerden üretilen, zengin aroma ve gövdeye sahip filtre kahveleri ulaştırıyor. Özenle seçilmiş çekirdeklerimiz, filtre kahvenin karakteristik tadını en iyi şekilde yansıtacak biçimde kavrulur. Sitemiz, çeşit çeşit filtre kahve seçenekleriyle, her damak zevkine hitap eden bir deneyim sunar. Kahve çekirdeklerimizin her biri, dünyanın dört bir yanından özenle seçilmiş ve sizlere ulaşmadan önce titizlikle işlenmiştir. E-ticaret sitemiz aracılığıyla, Türkiye'nin neresinde olursanız olun, yüksek kalitede filtre kahve siparişi verebilir, evinizin veya ofisinizin konforunda bu benzersiz tadın keyfini çıkarabilirsiniz. Filtre kahve tutkunları için hazırlanan bu platform, yüksek standartlardaki kahveleri ve kolay kullanımıyla kahve alışverişinizi keyifli bir deneyime dönüştürüyor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

सम्बन्धित खबरहरु

नेपालको अन्नपूर्ण संरक्षण क्षेत्रमा नयाँ प्रजातिको चरा भेटिएको छ । नयाँ प्रजातिको चरा ‘फुस्रो सारौं’ नाममा अभिलेख गरिएको छ ।

वायु प्रदूषण रोक्न विकसित मुलुकहरूले सवारी साधन, कलकारखाना, उद्योगलगायत विभिन्न क्षेत्रमा विशेष मापदण्डहरू तोकी एक्युआई अर्थात् एयर क्वालिटी इन्डेक्समा उत्तम

‘तपाई जति प्रकृति नजिक पुग्नु हुन्छ, प्रकृति त्यति नै तपाई नजिक आइपुग्छ’, यो भनाई हङकङका नेपाली व्यवसायी राज गुरुङलाई ठ्याक्कै

एक साँझ हामी सूर्यास्त अवलोकन गर्न हेग शहरको अत्याधिक प्रसिद्ध समुन्द्रतट स्केभनिनगन गएका थियौँ । हाम्रो टोलीमा इटाली, फ्रान्स, नर्वे,